receptenwedstrijden

Naast koken is mijn andere hobby: mee doen aan wedstrijden.
Dit combineert natuurlijk makkelijk met receptenwedstrijden.

Als ik veel inspiratie heb schrijf ik ook nog wel eens een wedstrijdrecept voor mijn mams.
En als ik heel veel inspiratie heb, krijgt ook mijn zus een recept in haar mailbox.
Vandaag kreeg ik te horen dat we alle drie met eenzelfde wedstrijd hebben gewonnen.
Hierbij de recepten. Ik hoop dat je van feta houdt:

komkommersoep:

voorgerecht  voor 4 personen 

Ingredienten:
– 1 komkommer
– 2 takjes peterselie
– 10 ml olijfolie
– 30 ml volle yoghurt
– 100 gram feta in blokjes gesneden
– 20 ml water
– zout en peper
Bereiding:
– Snij de komkommer door de helf en verwijder met een lepeltje de zaadlijsten.
– snij de komkommer in stukken en doe ze in de keukenmachine met peterselie, olijfolie en de zout en peper.
– Laad de keukenmachine draaien tot je een mooie gladde massa hebt.
Zet dit in de koelkast om af te koelen.
– Vlak voordat je gaat serveren roer je de yoghurt er door heen (en eventueel wat water als het geheel te dik is.)
– schep in soepkommen en strooi de feta er overheen.
– garneer met wat druppels olijflolie.
venkelbootje
4 personen
Ingredienten:
– 2 venkelknollen
– 100 gram feta blokjes
– 1 uitje
– 100 gram sperciebonen
– Olijfolie
– Zout en peper naar smaak
Bereiding:
Verwijder de buitenste rok van de venkel en gooi deze weg. meestal is deze
erg taai.
verwijder voorzichtig de andere rokken. Zorg ervoor dat je 4 hele rokken
heel laat.
De rest klein snijden.
Boontjes schoonmaken en ook klein snijden.
Het uitje snipperen
Alle venkel met de boontjes 3 minuten blancheren.
Ondertussen fruit je het uitje.
Laat daarna de groenten afkoelen tot het lauw is.
Leg de hele venkelrokken op de borden.
Schep de feta blokjes met het uitje door het
bonen/venkelmengsel.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
En schep daarna het groentenmengsel in de venkelbootjes.

 

Zuidelijke Kapucijnerschotel:

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten:
– 400 gram gekookte
jonge kapucijners (liefst vers, maar op een doordeweekse avond kan het ook uit
een blikje)
– 300 gram shoarma
– 100 gram blokjes feta
– 2 uitjes gesnipperd
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 rode paprika in blokjes
– 1 groene paprika
– Piccalilly

Bereiding:

Bak de uitjes in de olijfolie in 2 minuten goudbruin.
Voeg de shoarma toe en bak het geheel 3 minuten.

Voeg de paprika toe en bak nog 5 minuten.
Voeg de jonge kapucijners toe en warm het geheel goed door.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep op 4 borden en
strooi er de blokjes feta over heen
Schep op ieder bord wat piccalilly.

Lekker met rijst of brood en een tomatensalade.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s