Brood sushi/ Bread sushi

“Het is herfst, maar de zon schijnt, dus het is tijd voor wat zonnigs op mn bord”
dacht ik zo.

het recept voor een deze broodrol/ broodsushi:
– bruin brood (dit geeft een mooi contrast met de cream cheese)
– roomkaas / cream cheese
– aardbeienjam
– diepvries frambozen

Bereiding:
Snij de korstjes van het brood.
Smeer een laagje cream cheese op het brood. Leg aan een kant de frambozen en smeer de rest van het brood in met jam.
Rol dan vanaf de frambozen de boterham strak -maar met beleid- op.
Nadat je de rol hebt gemaakt, sluit deze af met een korst. Dit geeft een mooier resultaat.
Als je diepvries frambozen gebruikt, is het handig om meteen hapjes te snijden als de frambozen nog bevroren zijn
Daarna kun je het brood laten opstijven.

Tips voor als je het zelf gaat doen:
– Gebruik diepvries frambozen,  want die plet je minder snel dan verse frambozen als je de rol maakt.
– Gebruik jam met weinig stukjes, dan krijg je een egalere rol.
– Dep na het snijden de frambozen met een keukenpapiertje. de creams cheese die met het snijden op de framboos is gekomen, gaat er dan vanaf.

Recipe:
Put frozen raspberries, cream cheese and some strawberryjam on your bread.
Roll the bread in to a catherine roll.
Cut the roll in slices before the raspberries defrost. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s