Herfstbrood: blad en eikels

Bij de herfst horen herfstige taferelen.
Mijn oma en opa vierden altijd Sint Maarten met uitbundige borrelhapjes en op tafel
rode appels en rode wijn.
En als versiering ook nog wat herfstbladeren en noten.
Dit is daarop geinspireerd en in herinnering aan mijn oma:
een herstblad en eikels van brood en worteltjes.

Voor het broodeikeltje heb ik een boterham zonder korsten besmeert met roomkaas en deze in een eierdopje gedrukt.


Even laten opstijven en daarna voorzichtig verwijderen met een theelepeltje.
Het kontje van de wortel heb ik ook met roomkaas vast geplakt.

Leaves and acorns

My grandparents used to celebrate Sint Maarten on the 11th of november. They decorated the table with autum leaves, red apples and red wine.
I made these leaves and acorns in loving memory of my granny.

I made the acorns with bread (and cream cheese on it) and glued them with cream cheese to some carrots.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s