Kaaskoekjes met roomkaas/ Cheese Cookies with cream cheese

NL: Kaaskoekjes met roomkaas en geraspte kaas kaas zijn echt geweldig. Voor dit soort resultaten experimenteer ik!
EN: Cheese cookies with cream cheese and grated cheese are really great.  This is why I experiment in the kitchen!

Kaaskoekjes:
Een paar weken geleden heb ik een hele kaas gewonnen. Zo’n kaas blijkt wel 12 1/2 kilo te zijn. Twaalf en een half!
Dus eten we toasti’s bij de lunch en als avond eten: quiche, kaassaus en kaasfondue.
Binnenkort volgt een kaasfeestje met blokjes kaas, kaaskoekjes en raclette.

Voor die kaaskoekjes ben ik gaan experimenteren.
Op het internet zie je alleen recepten op basis van boter en kaas en daarbij bloem OF zelfrijzend bakmeel.
Ik heb deze koekjes op basis van bloem en op basis van zelfrijzend bakmeel gemaakt, maar beiden resulteren in een te boterig koekje wat mij betreft.

Dus heb ik de boter vervangen voor roomkaas. In engeland en Amerika gebruiken de roomkaas in zoete cake, dus waarom niet in hartige koekjes?
Ik wil zo graag een koekje dat lichter proeft EN lijkt op de kaaskoekjes van Maison Kelder in Den Haag. Dat laatste is niet gelukt, maar door met dit resultaat maak ik nooit meer ‘gewone’ boter-kaaskoekjes. Deze zijn verrassend heerlijk.
Heerlijk zacht en licht van textuur. Als ze net gemaakt zijn, hebben ze een licht krokante bite. Maar de zachtere bite daarna is nog steeds goddelijk.

Het recept:
– 100 gram zelfrijzend bakmeel
– 100 gram roomkaas
– 20 gram roomboter
– 100 gram gerapte kaas
– 1 geklopt ei
– kruiden en zaden, zoals sesamzaad, maanzaad, paprikapoeder, mosterd en dergelijke

Bereiding:
– Werk de roomboter en roomkaas door het meel heen.
– Kneed de kaas door het deeg en zorg dat het goed verdeeld is.
– Voeg eventueel kruiden toe, zoals paprika of mosterd
– Rol het deeg uit tot een halve centimeter. En steek koekjes uit.
– Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bestrijk de koekjes met het eimengsel.
– Besprenkel de koekjes met de zaden.
– Zet de koekjes 12 a 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden.

Tip:
Je kan het deeg al een dag vantevoren maken en pas in de oven doen als je het nodig hebt.

N.B. Weet iemand het geheime recept van de kaaskoekjes van Maison Kelder? Of heb je andere tips om heerlijke kaaskoekjes te creëren? Let me know!

Cheese cookies
A few weeks ago, I won a whole cheese. That means 12 and a half kilo of cheese.
So, we ate croque monsieur at lunch, and as diner I make quiche, macaroni and cheese and so on.
Next weekend we are having a cheese party🙂

I am going to make cheese cookies for the cheese party, so I started experimenting.

On the internet you see recipes with cheese, butter and then all-purpose flour or self-rising flour.
I tried both variations, but the cookies were to buttery for me.
So I tried replacing the butter with cream cheese. In England and the US they use cream cheese in sweet cakes, so why not in savoury cookies?
It resulted in a lovely savoury cookie, with a soft and light bite!
When they just come out of the oven, the are slightly crunchy. But the soft bite afterward is still delicious.

The Recipe
– 100 gram self-rising flour
– 100 gram cream cheese
– 20 gram butter
– 1oo gram grated cheese
– 1 beaten egg
– Spices and seeds, like sesame seed, mustard, curry powder.

Preparation:
– Knead the butter, cream cheese through the flour.
– Knead the grated cheese through the dough.
– Add spices.
– Roll out the dough, max. ½ centimetre and cut out your cookies.
– Lay them on a baking tray covered with grease free paper and brush the cookies with the egg.
– Sprinkle the cookies with the seeds
– Put the cookies for 12 to 15 minutes in an preheated oven of 220 degrees Celsius.

Tip:
You can make the dough in advance and put it in the oven when needed.
keep the dough in the refrigerator.

Question:
Do you have a brilliant recipe for cheese cookies that I may try? Let me know.

 

Visit thecsiproject.com

2 responses to “Kaaskoekjes met roomkaas/ Cheese Cookies with cream cheese

  1. Die zien er werkelijk heerlijk uit zeg! Dit recept ga ik onthouden en dan zal ik ze ook eens maken.
    En gefeliciteerd met je hele kaas!🙂

  2. These look Delish!!! Stopping by from the CSI Project Cookie Exchange! I posted a great Peanut Butter Recipe!!!

    Jeni@ Becoming Martha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s