Gluh wijn siroop/ Mulled wine syrup

Hierbij het tweede cadeau: Gluhwijn siroop, of bisschopswijnsiroop: siroop om gluhwijn mee te maken.
And this is the second homemade edible gift of this week: Gluh wine syrup or Mulled wine syrup.
Hierbij het tweede cadeau: Gluhwijn siroop, of bisschopswijnsiroop: siroop om gluhwijn mee te maken.
De siroop hoeft niet perse met rode wijn te worden vermengd, hij is ook prima te gebruiken als gewone siroop of als warme wintersiroop.

Ik weet nog steeds het verschil tussen Gluhwijn en Bisschopswijn niet. Kan iemand mij helpen?

Recept:
– 900 ml water
– 275 gram rietsuiker
– 2 pijpjes kaneel
– 12 jeneverbessen
– 6 kruidnagels
– 1/2 theelepel gerapte nootmuskaat
– sap van twee sinaasappels

Bereiding:
– Doe alle ingredienten in een pan en breng aan de kook.
– Laat het geheel 5 minuten koken.
– Laat de siroop afkoelen en schenk de siroop in flessen.
– Laat de siroop nog minimaal 2 dagen op smaak komen.
– De siroop is ongeopend zo’n 2 a 3 maanden houdbaar.

Om gluhwijn te maken:
Doe 450 ml siroop +1 fles wijn in een pan en warm dit langzaam op.

Om siroop aan te lengen:
Meng 1 deel siroop met 5 delen (warm) water.

Tip:
– Wil je meteen op de hoogte zijn van mijn nieuwste post, volg dan mijn facebook.

Mulled wine syrup

And this is the second homemade edible gift of this week: Gluh wine syrup or Mulled wine syrup.
The syrup can be uses to spice red wine to mulled wine, but it can also be used as cordial or warm winter syrup.

The recipe:
– 900 ml water
– 275 grams of caster sugar
– 2 cinnamon sticks
– 12 juniper berries
– 6 whole cloves
– 1/2 tsp grated nutmeg
– juice of two oranges

Put all the ingredients in a saucepan and let it boil for 5 minutes.
Leave to cool in the pan, before you pour it into bottles.
Make it a few days in advance so the syrup can come to taste.
Seal and store up to two months.

To make the mulled wine:
Put 450 ml syrup + 1 bottle of wine in a pan and heat up gently.

To make cordial or warm winter syrup:
use one part syrup and 5 parts (warm) water

Tip:
– If you want the latest updates of my blog: follow my facebook!

5 responses to “Gluh wijn siroop/ Mulled wine syrup

  1. Hé, wat een interessant en (waarschijnlijk) lekker idee!!
    Krijg morgen bezoek en we gaan samen wat maken, dit valt vast
    in de smaak. Heb alles al in huis dus dat gaat helemaal goed komen.
    groet Hanneke

  2. Hoi hoi ,

    Zal even het verschil uitleggen.
    Glühwein wordt gemaakt met citroen en bisschopswijn met sinaasappel officieel, maar je kunt er natuurlijk altijd je eigen smaak en draai aan geven.
    En verder is bisschopswijn de Nederlandse vertaling van glühwein.
    Dus bij deze hoop ik je vraag beantwoord te hebben.
    Heel veel kook plezier.

    Gr Marleen

  3. Smaakt prima hoor!!!
    Nog niet geprobeerd in wijn maar met water is ie al lekker dus
    ik heb hele goede hoop dat het met wijn nog lekkerder is.
    groetjes
    Hanneke
    (en bedankt namens het bezoek)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s