Kastanje bonbons/ Marron truffels

Vlak voor de kerst heb ik ook nog bonbons gemaakt met gekookte tamme kastanje (marrone). De ene helft met witte chocolade, de andere helft met pure chocolade en koffie.

The week before Christmas I made bonbons with marron (or sweet chestnut) in it. Half of them with white chocolate, the other half with dark chocolate and coffee.
NL
Als ik spruitjes maak doe ik daar nog wel eens spekjes en gekookte kastanje doorheen.
Daarvoro koop ik altijd voorgekookte kastanjes. Deze pakjes zijn echter veel te groot om als avondeten voor 2 1/2 persoon te dienen, dus hou ik altijd over. Daar kun je natuurlijk de volgende dag kastanje puree van maken, maar het leek me leuk om een keer wat anders te proberen.

Geinspireerd op de Marron glacé die ik in Hamburg bij de chocolatier Neuhaus zag, ben ik kastanje bonbons gaan maken.
eerst heb ik hele kastanjes met chocolade bedekt, maar daarvoor is de kastanje te droog en te vlak van smaak.
Dus heb ik kastanjepuree gemaakt. Jawel, alsnog puree, maar dan niet voor het diner🙂

Het recept voor circa 16 bonbons
– 80 gram gekookte kastanje
– 20 gram fijne kristalsuiker
– 20 gram Crème fraîche
– 100 gram witte chocolade
– 100 gram pure chocolade
– 1 theelepel koffiepoeder (bijvoorbeeld hele fijne espressomaling)
– 2 ziplock zakjes

Bereiding:
– Stamp de kastanje fijn en meng de suiker en de Crème fraîche erdoor heen.
– Spreid dit uit op een bordje tot een dikke koek en zit dit een half uur in de vriezer om op te stijven.
-Als het is opgestijft, kun je stukjes snijden.
– Smetlt de chocolade, meng de koffie door de pure chocolade en doe dit daarna in een ziplock-zakje.
– Knip een klein puntje van het zakje en gebruik dit als spuitzakje.
– Maak een bodem van chocolade, leg er een blokje kastanje op en dek verder af met chocolade. (zie foto)
– Laat de bonbons in de keuken rustig hard worden.

EN:
When I make Brussels sprouts, I add bacon and marron.
But the cooked marron comes in packages that are too big for one dinner.
You can make mash the next day, but I decided to try something else.

Inspired bij the Marron glacé at the chocolatier Neuhaus, I made marron bonbons.
First I tried to cover the whole marrons with chocolate, but the marrons turned out to be to dry for that.
So I made a mash to cover with chocolate.

The recipe  for circa 16 bonbons.
– 80 grams cooked sweet chestnut/ marron
– 20 grams fine granulated sugar
– 20 grams Crème fraîche
– 100 grams white chocolate
– 100 grams dark chocolate
– 1 teaspoon fine grinded coffee
– 2 ziplock bags

– Mash the marron and add the sugar and Crème fraîche.
– Spread out on a plate and put it in the freezer for at least half an hour.
– When it is cold enough, you can cut it into pieces.
– Melt the chocolate. Add the coffee to the dark chocolate. Put the white chocolate and the dark chocolate in separate ziplock bags.
– Cut a small corner out of the ziplock bag.
– Make a base of chocolate. Put a piece of the marron mash on it and cover with chocolate. (see the picture)
– Let the bonbons rest for one hour.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s