Spinazie-chips uit de oven / Spinach crisps out of the oven

Laten we het jaar beginnen met een gezonde snack: spinazie-chips uit de oven. Als je de appelchips van laatst al leuk vond, ga je dit ook leuk vinden🙂

Let’s start this year with a healthy snack: spinach crisps out of the oven. When you liked the appel crisps, you are going to love these.
Het idee van spinazie chips komt van pintrest. Maar de orginele pin kan ik niet meer vinden, dus ben ik zelf gaan uitproberen met italiaans winterspinazie. Deze spinazie is niet zo fotogeniek, maar lekker was het wel. Die kleine drop van mij lust geen sla, EN alles wat daarop lijkt. Dus hij eet ook geen spinazie, behalve deze.

Het recept:
– 100 gram verse spinazie (gewassen)
– 1 theelepel olijfolie
– snufje zout en peper

– Verwarm de oven voor op 100 graden.
– Besprenkel de spinazie met wat olijfolie. Je hebt hiervoor maar heel weinig nodig. Ik heb de kleine drop laten helpen door de spinazie te laten sprayen met olijfolie en daarna het zout er over heen te strooien. Daarna heb ik de deksel van de bak dicht gedaan, zodat hij er goed mee kon schudden.
– Leg de spinazie op de bakplaat op bakpapier.
– Zet de plaat 20 minuten in de oven. Vanaf dat moment heb ik iedere 5 minuten even gecontroleerd of de spinazie goed gedroogd was. Na (in totaal) 30 minuten was de spinazie klaar. De spinazie chips is heel breekbaar, maar heerlijk.

Tip: Geef je peuter afgepaste hoeveelheden kruiden, want het liefst gooit ie alle kruiden in de bak die hij maar tot zn beschikking heeft.

EN: I got the idea of the spinach crisps on Pintrest, but I lost the original pin, so I started experimenting with the Italian winter spinach that was left in the fridge.
The winter-spinach is not so photogenic, but the result was divine. My toddler does not eat lettuce, and everything that looks like it… But these spinach crisps were gone in a second.

The recipe:
– 100 grams fresh spinach (washed)
– 1 teaspoon olive oil
– a pinch of salt and pepper

– Preheat the oven on 100 degrees Celsius.
– Sprinkle the olive oil on the spinach. You only need a little. I let my toddler help, by spraying the olive oil on the spinach. After that he tossed the salt in, I put the lid on the bowl and he could shake the bowl.
– Lay out the spinach on a baking tray on parchment paper.
– Put the baking tray in the oven for 20 minutes. After that time I checked the spinach every 5 minutes. After 30 minutes (in total) the spinach crisps were ready to serve.
The spinach crisps are delicious, but delicate!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s