Chai siroop/ Chai Sirup

DSC04997Bij ons in de familie wordt veel thee gedronken. En dus ook veel Chai latte.
Het lag dus voor de hand om een keer een Chai concentraat/ siroop te makenūüôā

In our family we drink loads of tea, and also a lot of Chai Latte.
That is why I wanted to try to make a Chai sirup/ concentrate.

Het orgineel komt van A Wooden Nest.
Ik heb de soort kruiden en specerijen hetzelfde gelaten, ik heb alleen de hoeveelheden flink aangepast om wat meer pit in de thee te krijgen.

Mijn recept:
1 liter water
1 kaneelstokje
100 gram verse gember, geschild en in stukjes gesneden.
7 hele cardamomzaden
2 hele steranijs
6 kruidnagels
10 peperkorrels gekneusd
1 theelepel gemalen nootmuskaat
zest van 1 biologische sinaasappel
8 theelepels losse zwarte thee
50 gram basterd suiker
1 eetlepel vanillepasta

Doe alle kruiden en specerijen in een bakje of doe ze net als de losse thee in theezakjes.
Laat het water koken en haal dit van het vuur.
Voeg de kruiden, specerijen en de thee toe, en laat dit 15 minuten trekken.
Zeef de vloeistof en voeg de suiker en vanillepasta toe.
Doe in een fles en bewaar dit in de koelkast.

Om te drinken:
Neem een derde siroop, een derde water en een derde melk.
Warm dit op in een pannetje of de magnetron.
Of doe er ijsblokjes bij voor een Iced Chai Latte.

DSC04995

The original recipe is from A Wooden Nest. I did not change the spices but I changed the amounts, to give it more warmth.

Spiced Chai Sirup/Concentrate 
1 liter water
1 stick cinnamon
100 grams of fresh ginger, peeled and chopped
7 whole cardamom pods
2 whole star anise pods
6 whole cloves
10 black pepper pods, crushed
1 teaspoon freshly ground nutmeg
zest of one organic orange
8 teaspoons black tea
50 grams brown sugar
1 tablespoon vanillapaste

Prepare the spices and the tea, and set aside. Bring the water to
a boil, and remove from heat. Add the spices and the tea, and allow the
mixture to steep for 15 minutes.
Sieve the fluid and add the sugar and vanilla paste.
Put in a clean bottle and store in the fridge.

To drink:
Take one third sirup, one third water and one third milk.
Heat or add ice cubes for a chilled Chai Latte.

One response to “Chai siroop/ Chai Sirup

  1. Waw, ik ben dol op Chai Tea, (meestal in de kant-en-klare versie van Dolce Gusto;) Nu kan ik proberen om hem zelf eens te maken, dankjewel:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s