Almagrote

DSC05016Almagrote is een kaasspread die bekend is van het eiland La Gomera met geitenkaas met peper en een heleboel knoflook.

Almagrote is a cheesespread from the island La Gomera with goat cheese, peppers and a lot of garlic.

Mijn ouders zijjn een aantal keer naar La Gomera geweest en iedere keer namen zij Almagrote mee.
Omdat wij het met z’n allen zo lekker vinden, heb ik het geprobeerd na te maken.
Van oorsprong is het met schapenkaas. Ik heb het met harde geitenkaas gemaakt.
Op internet lees je dat het recept in iedere familie weer anders is.
Dus na een paar veranderingen, is dit ons nieuwe familierecept.

recept voor Almagrote:
– 250 gram harde (belegen) geitenkaas, dus geen feta kaas
– 4 teentjes knoflook
– 1 rode peper (zonder zaden)
– 1 theelepel paprikapoeder
– 75 ml  olijfolie

Rasp de kaas. Hak de peper klein en pers de knoflook.
Roer de kaas, paprikapoeder, peper en knoflook door elkaar.
Doe nu alle ingredienten in de foodprocessor tot dat je een smeerbare pasta krijgt. Maar zorg ervoor dat je nog steeds kleine stukjes kaas ziet.
Doe de spread in een potje en hou het in de koelkast.

Tip:
– Als je het maakt is de smaak op de dag zelf door de peper en knoflook heel heftig. De smaak wordt na een dag al milder.

DSC05014
My parents went to La Gomera a few times and they brought this back with them every time.
I tried to replicate it.
You read on the internet, that the recipe differs in every family.
So after a few adjustments: this is our new family recipe.

And this is my succes recipe:
250 grams of hard goat cheese (not feta cheese)
4 cloves of garlic
1 red pepper (without the seeds)
1 teaspoon of paprika powder
75 ml olive oil

Grate the goat cheese.
Chop pepper really small. And put the garlic through a garlic press.
Mix the cheese, paprika powder, garlic and peppers together.
Put it in a foodprocessor until you get a spread. But make sure that it still has small pieces of cheese.
Put it in a jar and keep it in the refregiator.

Tip:
– When you make it, the garlic is really intense, but after a day the taste will become milder.

One response to “Almagrote

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s